STORT SCOOP HJEMTAGELSE AF ARTEFAKTER

Takket være økonomisk støtte fra Augustinus Fonden, Livgardens Historiske Samlings Venner og Livgardens Officerskorps Fond, er det lykkedes at erhverve prins Aages store ordensspænde. Ordensspændet, der nu indgår i Livgardens Historiske Samling, er udstillet for offentligheden i Livgardens Museum på Livgardens Kaserne i København.

En særdeles glad of begejstret historisk leder ved den Kongelige Livgarde – foran prins Aages dekorationer, som nu findes udstillet i Livgardens Museum.

 

”Erhvervelsen af prins Aages store ordenspænde – Fremmedlegionen har ”det lille” – er et kæmpe scoop for Livgardens Historiske Samling!” udtaler Eric Lerdrup Bourgois, Historisk leder ved Den Kongelige Livgarde. ”Prins Aage var først og fremmest en særdeles afholdt officer ved Den Kongelige Livgarde og hans kongelige ophav og den videre tjeneste ved Den Franske Fremmedlegion gør ham til en helt særlig historisk personlighed for os. Jeg er derfor særdeles glad for, at vi nu har den genstand, som bedst lader folde hele prinsens historie ud – nemlig hans STORE ordenspænde, der er et vidnesbyrd om såvel hans kongelige ophav som hans mange militære meritter” fortsætter Livgardens historiske leder. ”Jeg ser frem til, at vi kan genåbne museet på den anden side af de nuværende COVID-foranstaltninger, så offentligheden også kan få adgang til at se ordenspændet” afslutter Eric Lerdrup Bourgois.

Prins Aage mødte ved Den Kongelige Livgarde den 10. maj 1907, hvor han med enkelte længere ophold bl.a. i udlandet forblev i nummer indtil 1922. Fra 1923 og frem til hans død i 1940 gjorde prins Aage tjeneste ved Den Franske Fremmedlegion, hvor han udmærkede sig ved adskillelige lejligheder. På fotoet ses prins Aage til højre – bærende ordensspændet på Livgardens røde officersgalla. Anledningen var hans fars, prins Valdemar, bisættelse i januar 1939. Det var prins Aages sidste besøg i Danmark.

Donationer LGHSV har modtaget hidtil:

 

- Konsul George Borck og hustru Emma Borck Fond                   

- Deres Kongelige Højheder Prins Nikolai, Prins Felix Fonden    

- Kong Christian den Tiendes Fond

- Aage og Johanne Louis-Hansens Fond                                               

Erik Birger Christensen Fonden

                                                                                            

Hjembragte artefakter:

Portræt af Prins Aage samt dennes Wegner-Garderstatuette

Hjembragt 27/8-2019:

kr. 75.000

kr. 25.000

kr. 25.000

kr. 25.000

kr. 15.000

Bliv medlem i dag

Ved medlemskab støtter du udviklingen af Livgardens Historiske Samling

110,- pr. år. 

Mobilepay: 83315

Bank: Reg.nr.  9570  Konto 12694601

c/o Den Kongelige Livgardes Historiske Samlings Venner
CVR: 39806533 · Handelsbetingelser
Telefon: +45 21678515

Mail: historisksamling@outlook.dk

© Copyright 2019 · Den Kongelige Livgardes Historiske Samlings Venner