Arrangementer:

Kommende:

Afholdte:

Christian Stadil

Mange af vores medlemmer trodsede de hidsige regnbyger for at give møde til Christian Stadil arrangement på Kastellet – denne gang i Kommandørgårdens flotte lokaler vi havde lånt til lejligheden da Søndre Magasin stadig er under renovering.

Christian Stadil stiller veloplagt op til et Q&A arrangement som såmænd kunne have fortsat endnu, så mange fyldige spørgsmål var der.

Lige fra barnsben har Christian været interesseret i militæret og var efter eget udsagn lidt af en milinørd langt op i ungdommen med hang til camotøj, lange gåture med rygsæk og hjelm etc. Christian far Thor har været garder så traditionen er bibeholdt.

På Herlufsholm var hans papirkurv i camouflage og kammerater lod sig underholde med at ramme forbi med vilje – papirkurven var jo ikke til at se!

Der er mange gode spørgsmål og Stadil taler sig varm. Vi hører om interessen for kampsport og buddhisme og hvordan disse discipliner er nyttige værktøjer når man skal lede et stort konglomerat som Thornico med milliardomsætning.

Stadil var befalingsmand i Livgarden i 90´ erne og han syntes det var en rigtig god og lærerig tid. Hvor ellers kunne man i relativ tidlig alder få kommando over nogle gange > 20 mand? Han fortæller humoristisk og åbent om oplevelser herfra.

Stadil virker engageret i samfundsspørgsmål og den store foranderlighed vi oplever i disse år som påvirker vores holdninger og værdier. Et spørgsmål fra salen er hvordan man skal navigere her?

Vi forstår at langsigtede strategier er uanvendelige og det Stadil arbejder efter er at forsøge at fastholde de langsigtede mål hver for sig i de > 120 forskellige virksomheder, der er i konglomeratet og så navigere på super kort sigt i den verden man agerer i- det er vilkårene.

Stadil brænder stærkt for sine medarbejdere som tæller mange forskellige nationaliteter, religioner, sprog etc. Af samme årsag gør man i Thornico meget via frivillige programmer for at skabe tilhørsforhold og oplyse om virksomhedens identitet og værdiopfattelse.

Stadil har støttet veteransagen og støtter også på forskellig vis ofre af Ukraine krigen.

Seancen er nu gået langt tid over tiden og Stadil takker af. Vi takker også for et meget spændende møde.

Kim Milton

Vi møder en Kim Milton helt uden dikkedarer, der formår på sin direkte facon med både humor og alvor at holde os fanget.

I en pænt pakket sal i Søndre Magasin på Kastellet var vi vidner til et foredrag på højt fagligt niveau i samtlige 2 timer.

Kim havde en god tid i Livgarden i start 80érne, hvor han bl.a. lærte kvaliteten af at blive udfordret, prøve grænser og yde mere end man selv tror man kan. Det kommer ham til gode fremover og har været med til at forme ham som det han blev – en af verdens bedste fodbolddommere.

De første år som dommer på Amager var hårde forstår vi med mange kampe, der skal afvikles hver uge. I sådanne situationer er det vigtigt at man har tillid til hinanden og kan løfte sammen med kolleger linjevogtere m.m.

At være dommer på højt niveau er et ansvarsfuldt job og for at få det fulde udbytte og være med til at levere en god og fair dømt kamp kræver det at man som dommer er respekteret som den man er. Troværdighed er alfa og omega og det er vigtigt at man skal viser kvalitet når der er brug for det. Det har Kim prøvet flere gange bl.a. også da han dømte David Beckham ud i 1998, hvor England spillede mod Argentina og hvor kampen i øvrigt endte 2-2.

Kim beskriver malerisk og med mange eksempler det spændende dommerliv med mange rejser rundt i verden. Kim har dømt 154 landskampe og 53 UEFA Champions League kampe- det sidste en rekord for en dommer. Selvom det lyder som et liv på solsiden understreges det at det er vigtigt at man har sig selv med og ikke laver om på sig selv – som Kim udtrykker det – ” de mennesker man møder på vej op er det de samme man møder når man topper og det går den anden vej”. Ydmyghed er godt forstår vi.

En helt igennem nærværende Kim Milton slutter aftenen af med et langvarigt applaus. TAK, KIM!

Bengt Holst

Ovenpå en uge med store skybrud over Danmark samt verdens øjne rettet mod de kaotiske forhold i Afghanistan samledes LGHSV venner til foredrag med Bengt Holst på Kastellet i København.

En meget stor tak skal lyde til Bengt for et fremragende foredrag. Med levende beskrivelser og meget veldokumenteret billedmateriale førte Bengt os igennem først tiden ved Livgarden. Fra starten med fremmøde i Sandholmlejren i 1971 til afslutningen med afskedigelse som oberstløjtnant af Reserven i 2012.

Bengts hukommelse er god og rigtig mange navne og episoder bliver nævnt dels med humør dels med alvor som billederne kører henover powerpoint præsentationen.

Vi bliver mindet om de talrige besøg i Tyrens Røvhul, på skydebanen, i Oksbøl i Tyskland samt det umanerlige svineri af mudder og vand på belægningsstuerne efter en tur i øvelsesterrænet- beskrevet så malerisk som var man der selv!

Bengt fortæller glødende og med empati om kammeratskabet, om et kammeratskab med nogle, der har holdt i mere end 50 år.

Igennem foredraget kommer vi også til tiden i Zoo, hvor Bengt var ansat i mere end 30 år. Vi er på en spændende rejse, hvor Bengt beskriver sin tid her og vi begynder mere og mere som tilhørere at se den røde tråd i det spændende foredrag.

Vi forstår på Bengt at man kan klare meget når man er i et miljø med opbakning og korpsånd – det være sig militært som i det civile liv. Har man hinandens ryg også når det brænder på kan man klare næsten alt.

Tak Bengt og lykke og held på din videre rejse.

 

Oberst Eigtved Christian Stadil.jpg
Stadil.jpg
Oberst Eigtved Christian Stadil Georg Vind.HEIC.jpg
Christian Stadil modtager Prins Aage vin fabrikeret på Fremmedlegionens vinmarker af veter
Ikke-navngivet.png
Bengt2.jpg
Bengt3.jpg